Velkommen til Følvika

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til vårt sted - et lite, skjermet paradis, rett ved havet. Hos oss kan du finne ro og fred. Her kan du lade batteriene, spise deilig hjemmelaget mat med okale råvarer og være nært på naturen. Stedet er både familie- og hundevennlig. I våre to glassdomer får du en spesiell opplevelse, tett på naturen.

27.10.201613:07 Tommy Børli

Nord for polarsirkelen, rett sør for Bodø i Gildeskål kommune ligger Sandhornøy. På denne vakre øya finner du Følvika og gården vår (Jupdalen). Vi ligger skjermet til på en liten halvøy med to fine sandstrender og utsikt mot Sandhornet og skipsleia ut i havet. Vi synes selvsagt at det er verdens fineste sted.

Nyt naturen og deilig hjemmelaget mat

Når du besøker oss har du mulighet til å oppleve naturen tett på. I tillegg til et imponerende landskap er det skiftende vær og skiftende sesonger; storm og stille, nordlys og  mørketid, midnattssol og lyse netter der solen ikke går ned. Været skifter hele tiden, vi kan garantere både stillhet og ulende vind. Tenk å stå under en lysende stjernehimmel med nordlyset blafrende over deg, eller sitte ved et bål og se utover havet på sola som aldri går ned – det er like magisk hver gang.

Når man bor her i nord/nord for polarsirkelen, i det norske arktis, så er man prisgitt naturen. Vær og vind legger begrensninger på hvordan du organiserer livet og dagen din. Det gjør at man tar hver dag som den kommer. Begrepene slow living, slow travel, slow cooking ligger i blodet på kystboeren.

Vår nærhet til havet gir oss stor tilgang på kortreist mat; fisk, krabbe og annen sjømat. Vi dyrker egne poteter, gulrot og urter. Bær og sopp høster vi i overflod og vi har også vilt på menyen. Vertskapet er glad i å lage mat og det gjenspeiles i det vi kan tilby. Hjemmelaget fra bunnen av, gode norske retter. Hjemmebakt brød og ferske egg fra naboen til frokost. Fiskesuppe, fersk fisk i mange varianter, elggryte, får-i-kål, fiskekaker eller kjøttkaker er bare noe av det vi kan tilby. Liker du å fiske? Ingenting smaker bedre enn å spise fisk man har fanget selv. På hytta vår er det også mulig å lage sin egen mat og klare seg selv.

Fyll på batteriene med naturens egen stillhet....

Et besøk hos oss gir påfyll av energi. Her kan du slappe av, nyte en god bok, deilig mat og drikke i fantastiske omgivelser. Vi har flere bålsteder – å stirre inn i flammene mens øynene hviler på horisonten eller et mektig fjellandskap er undervurdert som ”terapi”. Vi tilbyr også mange aktiviteter; fiske i alle fasonger; fra båt, fra et svaberg eller en strand. Ved Sætervannet eller  Ravikvannet kan du prøve lykken etter ørret og røye.  Vi kan også arrangere fiske etter laks. Utstyr kan du ta med eller låne av oss.

...eller finn krefter fra fiske, turer eller andre aktiviteter i naturen

Vil du ut i naturen er det mulig å gå på topptur til Sandhornet (993 moh), eller gå over Telnestinden. Langsanden er 2 km lang, alltid tilgjengelig med hvit sand og evig bølgeskvulp. I tillegg er det mulig å utforske det nærmeste nærområdet med små utflukter – bål på Rognan, sanke skjell eller steiner på strendene, sjekke utsikten på de lokale utkikkspunktene eller hva med en kald avrivning i havet eller i elva? Vi har også tilgang på (leier ut?) kajakker, sykler og annet turutstyr.

Høste fra naturen

På høsten er det mulig å sanke bær eller sopp. Multer, blåbær, tyttebær, teiebær, bringebær og krekling finnes rett utenfor stuedøren. Det er også mulig å arrangere jakt på småvilt, rådyr eller elg.

Føl deg som hjemme

Når du kommer til oss så bor du tett på oss som bor her. Vi har innredet rom og bad i den gamle fjøsen (2-3 sengeplasser). I februar 2020 fikk vi på plass glassdomen Følvika Eye, og i novemver 2021 kom domen Følvika Eagle Eye, der du kommer så tett på naturen som er mulig uten å bli våt. Perfekt for par, vennegrupper og familier. Hengekøyer er mulig. Vi kan også bistå med å arrangere annen overnatting hvis våre fasiliteter er opptatt eller ikke passer. Det er mulig å campe på eiendommen.

Ta kontakt i dag for å finne ut hva som vil passe best for dine behov.

Agnes Moxnes
Huset i Følvika
, click to open in lightbox