Velkommen til Følvika

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til vårt sted - et lite, skjermet paradis, rett ved havet. Hos oss kan du finne ro og fred. Her kan du lade batteriene og være nært på naturen. Stedet er både familie- og hundevennlig. I våre to glassdomer Følvika Eye og Følvika Eagle Eye får du en spesiell opplevelse, tett på naturen.

Nord for polarsirkelen, rett sør for Bodø i Gildeskål kommune ligger Sandhornøy. På denne vakre øya finner du Følvika og gården vår (Jupdalen). Vi ligger skjermet til på en liten halvøy med to fine sandstrender og utsikt mot Sandhornet og skipsleia ut i havet. Vi synes selvsagt at det er verdens fineste sted.

Nyt naturen og deilig hjemmelaget mat

Når du besøker oss har du mulighet til å oppleve naturen tett på. I tillegg til et imponerende landskap er det skiftende vær og skiftende sesonger; storm og stille, nordlys og  mørketid, midnattssol og lyse netter der solen ikke går ned. Været skifter hele tiden, vi kan garantere både stillhet og ulende vind. Tenk å stå under en lysende stjernehimmel med nordlyset blafrende over deg, eller sitte ved et bål og se utover havet på sola som aldri går ned – det er like magisk hver gang.

Når man bor her, nord for polarsirkelen, i det norske arktis, så er man prisgitt naturen. Vær og vind legger begrensninger på hvordan du organiserer livet og dagen din. Det gjør at man tar hver dag som den kommer. Begrepene slow living, slow travel, slow cooking ligger i blodet på kystboeren.

Vår nærhet til havet gir oss stor tilgang på kortreist mat; fisk, krabbe og annen sjømat. Vi dyrker egne poteter, gulrot og urter. Liker du å fiske? Ingenting smaker bedre enn å spise fisk man har fanget selv. I domene er det mulig å lage sin egen mat og klare seg selv.

Fyll på batteriene med naturens egen stillhet....

Et besøk hos oss gir påfyll av energi. Her kan du slappe av, nyte en god bok og senke skuldrene. Vi har flere bålsteder – å stirre inn i flammene mens øynene hviler på horisonten eller et mektig fjellandskap er undervurdert som ”terapi”. Det er mulig å fiske fra svabergene.

...eller finn krefter fra fiske, turer eller andre aktiviteter i naturen

Vil du ut i naturen er det mulig å gå på topptur til Sandhornet (993 moh), eller gå over Telnestinden/Kjølviktinden. Langsanden er 2 km lang, alltid tilgjengelig med hvit sand og evig bølgeskvulp. I tillegg er det mulig å utforske det nærmeste nærområdet med små utflukter – bål i bålpanne, sanke skjell eller steiner på strendene, sjekke utsikten på de lokale utkikkspunktene eller hva med en kald avrivning i havet eller i elva?

Høste fra naturen

På høsten er det mulig å sanke bær eller sopp. Multer, blåbær, tyttebær, teiebær, bringebær og krekling finnes rett utenfor stuedøren.

Føl deg som hjemme

Når du kommer til oss så bor du tett på oss som bor her. I februar 2020 fikk vi på plass glassdomen Følvika Eye, og i novemver 2021 kom domen Følvika Eagle Eye, der du kommer så tett på naturen som er mulig uten å bli våt. Perfekt for par, vennegrupper og familier. Hengekøyer er mulig. Vi kan også bistå med å arrangere annen overnatting hvis våre fasiliteter er opptatt eller ikke passer. Det er mulig å campe på eiendommen.

Ta kontakt i dag for å finne ut hva som vil passe best for dine behov.

LHK
Følvika Eye