Føling i fjæra i Følvika

Eiendommen ligger på en liten halvøy ved Følvikosen. Vi har ikke bilvei frem til husene, men du må gå eller kjøre ATV de siste 2-300 meterne.

Om stedet

Veien fra parkeringen går over berget, og det er smalt flere steder. Man ser tydelig spor av hvordan tidligere generasjoner møysommelig har lagt stein på stein for å bygge veien over berget. Når vi skal frakte store ting til husene kjører vi på fjæra med traktor.  Da er det viktig å kjenne tidevannstabellen.  Heldigvis finnes det en hendig flo & fjære-app, som er hyppig i bruk.

Stedet ligger nordvendt og vi har gode sol- og lysforhold. Hvis man kommer kjørende fra fastlandet og innersida av øya er det befriende å bikke over fjellet og se hvordan landskapet åpner seg opp ut mot havet og mot sola. Vi kan følge solas gang, og har perfekte forhold for midnattssol.

Vi har to private sandstrender til disposisjon, i tillegg til en rullesteinstrand og svaberg ytterst på eiendommen. Her kan man vandre rundt og bade naken om man vil.  Om sommeren kan vannet komme opp i 20 grader i havet, men oftest ligger det på 14-16 grader.  Vi bader likevel/uansett.  Om vinteren er bading kun aktuelt for hardhauser. Allmennretten gjør at strandlinjen er åpen for alle som vil, men det er langt mellom tilfeldig besøkende.

Vi har to hunder som går fritt omkring, uten bilvei er det lite å bekymre seg for. Vi har naturen tett på, flere dyretråkk der elg, rådyr, oter og rev stadig passerer til stor interesse for hundene. Dyrene kommer stadig tilbake så vi tror at det er en gjensidig respekt involvert.

Nede ved rullesteinstranda har vi et karakteristisk tuntre og der har vi laget bålplass.  Området kalles Rognan på lokalmunne, litt rart siden hovedtreet ikke er en rogn, men et seljetre. Det er mye rogn i området så navnet kommer sikkert av det. Domen, Følvika Eye, er plassert rett i nærheten.