Hvor ligger Følvika? Hvordan komme hit?

Nord for polarsirkelen, rett sør for Bodø i Gildeskål kommune på 67 grader nord ligger Sandhornøy. Vi tilbyr henting med bil eller båt i Bodø eller fra der du måtte velge. Vi samarbeider også med Saltenfly Bodø og Ferd Marin. Be om tilbud på henting når du kontakter oss.

Et vakkert sted

På denne vakre øya finner du Følvika og gården vår (Jupdalen). Eiendommen ligger skjermet til på en liten halvøy med to fine sandstrender og utsikt mot Sandhornet og skipsleia ut i havet. Vi har ikke bilvei frem til husene, du må gå eller kjøre ATV de siste 2-300 meterne. Vi kan kjøre med traktor på fjæra når det er lavvann. Vi synes selvsagt at det er verdens fineste sted.

Hvordan komme seg til Følvika?

Til oss kan man komme med bil, sykkel eller kollektivtransport (buss og båt). Vi samarbeider også med Salten fly (sjøfly) og Aasgardr Services (rib). Rutetider finner du her. Det kan være vanskelig å finne frem i tabellene, så be oss gjerne om tips når du skal planlegge reisen :)

Bil

Til Sandhornøya kommer man med bil, vi har bro over fra Kystriksveien, ca 80 km fra Bodø, ca 40 km fra Saltstraumen og ca 50 km fra Ørnes. Fra brua over til øya til Følvika er det ca 14 km. Man tar av mot Sandvik, Alsvik, og etter 50 m er det en gul postkasse og en vei ned til venstre.

Hurtigbåt

Man kan også komme med hurtigbåt som går fra havna i Bodø (sentrumsterminalen). Det tar ca 30 minutter, og stoppestedet heter Våg.

Fra Våg til Følvika er det ca 10-12 km. Vi kan hente dere der, eller så går det buss som korresponderer med hurtigbåten på noen avganger.

Ferge

Det er også mulig å komme over til øya med ferge fra Sund (2-3 km fra Inndyr som er kommunesenteret i Gildeskål kommune) til Horsdal (Sandhornøya). Ferga tar 10 minutter, den går deretter videre til Sør-Arnøy. Noen ganger er det ikke mulig å komme med ferga fordi trailere som skal hente fisk på Arnøya prioriteres.  Da kan man kjøre rundt, det tar ca 45 minutter fra Sund fergeleie til Følvika. 

Fra Horsdal til Følvika er det ca 25 km og det tar ca 15-20 minutter med bil.

Buss

Man kan ta buss nr 200 fra Bodø eller Halsa. Den kjører Kystriksveien og stoppet heter Sandhornøy bru. Vi kan hente dere med bil, eller dere kan ta ny buss til Følvika.

Sjøfly

Vi samarbeider med Saltenfly Bodø som tilbyr en ny attraksjon: sjøfly fra Bodø rett til fjæra i Følvika. Fantastisk sightseeing får du på kjøpet.

Chartre båt

Er du sugen på å komme igang med fiskingen? Det er mulig å hyre Aasgaardr Services til å frakte deg ut til øya. Da går du om bord i havna i Bodø og kan starte fiskingen umiddelbart. Det er mulig å legge inn stopp i Saltstraumen, ha havørnsafari med mer. De tilbyr også øyhopping i Gildeskål og tar andre transportoppdrag.

Hvordan kommer man seg til Bodø?

Både SAS, Norwegian og Widerøe har flere daglige avganger til Bodø fra Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø, i tillegg til Lofoten og Helgeland.

Bodø er endestasjon for Nordlandsbanen. Det tar ca 17-18 timer med tog fra Oslo (inkl. stopp i Trondheim), 9-10 timer fra Trondheim.

Hurtigruten anløper Bodø hver dag, både på nordgående og sørgående.

Vi kan bistå med å planlegge hvis dere vil reise kollektivt. Vi samarbeider også med Salten fly og Aasgardr Services.

Kystriksveien (RV17) går rett forbi Sandhornøya. Vi befinner oss ca 14 km fra hovedveien, ta av mot Sandvik/Alsvik og se etter gul postkasse på venstre side. Til Bodø med bil kommer man via E-6 (til Fauske) og riksvei 80.

Petter Jørgen Pedersen
Oversiktsbilde fra fly
LHK
Følvika sett fra sjøen